0,00 €
Ostoskori Päivitä

Ei tuotteita

Liitolan mylly toimii Naantalissa, tarkemmin sanottuna Rymättylän Salonkylässä Länsi nimisellä tilalla. Lännen tila on ollut Liitolan suvun omistuksessa jo 1900-luvun alkuajoista. Tilaa viljelee nyt kolmas sukupolvi. Sukupolvenvaihdosta valmistellaan ja kohta tila on jo neljännellä sukupolvella. Viideskin sukupolvi on jo kasvamassa.

Tilalla on ollut oma tuulimylly joka rakennettiin 1800-luvun alkupuolella ja se toimi vuoteen 1933 asti, tuon myllyn kivet ovat edelleen olemassa - niistä toinen silloisen myllyn sijaintipaikalla ihan lähellä nykyistä myllyä. Vastaavanlainen tuulimylly löytyy nykyään Raision Krookilasta, jota sinne on ollut Livonsaaresta siirrättämässä Pertti Liitola. 

Tila on erikoistunut aikakausien mukana moniin eri suuntiin; Aikanaan oli suuri kanala, sitten tuli nautoja. Lisäksi on ollut sokerijuurikasta, perunaa, avomaankurkkua, vesimelonia ja kurpitsaa. Tällä hetkellä kaikki tuotantoeläimet on historiaa. Nyt erikoistutaan laadukkaaseen viljan viljelyyn ja siitä erittäin hyvän jauhon valmistukseen, Luomuna tietysti. Myllyssä jauhetaan vain tilan omaa viljaa. Alkuun myllyssä myllätään vehnää, ruista ja spelttivehnää, mutta suunitelmissa on laajentaa myös Ohraan ja härkäpapuun. Tilalla viljellään myös tattaria ja mahdollisuutta gluteenittoman tattarijauhon tekoon tarkastellaan uudelleen tulevien vuosien aikana.


Löydät meidät myös Facebookista!
Tälle sivulle tulemme päivittämään myös informaatiota koko prosessista viljasta jauhoksi. Sivu tulee päivittymään keväästä alkaen sitä mukaa kun peltotyöt etenee.